Як захистити садові дерева в зимовий період?

Осіння пора для садівника – це час збору врожаю і подальшого захисту рослин від шкідників: зайців і гризунів. Найменш енерговитратним і найефективнішим є спосіб фарбування стовбура дерева спеціальною фарбою. На прикладі розглянемо спеціалізовану фарбу. Фарба від зайців і гризунів «Білий Стовбур».

Призначення фарби.

В першу чергу фарба від зайців служить для захисту кори і стовбура дерева від зайців і шкідників, які в зимову пору особливо голодні і через відсутність зеленої рослинності – ласують корою плодових дерев. Найчастіше страждають: яблуня, груша, абрикоса, слива – найбільш вирощувані плодові культури в Україні. Хімічні компоненти фарби відлякують гризунів – тим самим дозволяючи пережити зиму і зберегти здорове дерево. Хімічні добавки абсолютно безпечні для самого дерева.

Крім того фарба для плодових дерев захищає кору дерева від сонячних опіків і перепаду температур в період лютого-березня, коли в денну пору дня стовбур дерева нагрівається (відбувається виділення соку, розширення клітин), а ввечері після зниження температури до – 5 – -10 °C – сік і клітини замерзають, утворюючи розрив деревини.

Завдяки наявності мідного купоросу та інших антисептичних речовин в складі – фарба від зайців ідеально служить для дезінфекції кори і гілок, тим самим захищаючи від грибкових захворювань, чорного раку та інших недуг рослини.

Як наносити.

Садову фарбу від зайців слід наносити відразу ж після збору врожаю плодових, при температурі повітря понад 0° C. Перед нанесенням слід попередньо обробити дерево перед фарбуванням, тобто, очистити кору від бруду. Ні в якому разі не можна наносити фарбу на вологий стовбур дерева, так як фарба не зможе міцно взятися за стовбур дерева і при настанні перших дощів – змиється. Крім того не можна розмішувати фарбу водою, так як можна зменшити ефективність хімічних компонентів, що входять в фарбу. Фарба садова наноситься за допомогою пензля або валика на кору дерева. Для молодого дерева норма нанесення близько 30-40 гр. і близько 150 гр. для плодоносного. Дотримуючись всіх інструкцій – фарба буде надійно захищати ваш сад від шкідників і захворювань.

Для отримання відповідей на всі ваші запитання – звертайтеся до співробітників нашої компанії.